20 жовтня — Міжнародний день кухаря і кулінара
Це професійне свято було засновано
у 2004 році з ініціативи Всесвітньої
асоціації кулінарних співтовариств.
Кухар і кулінар — це скоріше не
професія, а вид мистецтва! Приготування їжі являє собою унікальний процес.
Рецепт страви є тільки начерком приготування. Досягти балансу смаків, врахувати
всі тонкощі, не упустити момент, в який необхідно проводити ті чи інші дії з
продуктами та приправами — ось в цьому і полягає мистецтво. Успіх кулінара
залежить від знань і досвіду, але більш за все — від особливого таланту та
почуттів. Робота кулінара вимагає терпіння, якісної спеціальної освіти та
навичок. Не дивно, що секрети приготування страв передаються з покоління в
покоління. Багатовіковий досвід і практика перетворили процес приготування їжі
на справжнє диво!
Для багатьох з нас з’їсти що-небудь
смачненьке — це маленьке свято, яке ми влаштовуємо собі з приводу або просто за
бажанням. Сьогодні ми вітаємо всіх кухарів і кулінарів з їх професійним святом!
Бажаємо нових успіхів і нових кулінарних шедеврів! Щастя і благополуччя! Зі
святом!
Немає коментарів:
Дописати коментар