День кухаря і кулінара
Сьогодні, 20 жовтня, відзначається Міжнародний день кухаря. Саме цього дня кожного року своє професійне свято відзначають кухарі та кулінари всього світу.
Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду. Більш того – прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.
Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародний день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Приготування їжі це унікальний процес – скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами – це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.
У цей день наша бібліотека приєднується до привітань на адресу всіх кухарів і кулінарів! Бажаємо Вам успішних шедеврів і заслуженої подяки від Ваших клієнтів! Здоров’я Вам і приємного апетиту всім Вашим шанувальникам!
Любителі кулінарного мистецтва знайдуть багато нових креативних рецептів на сторінках книжок та журналів бібліотеки.
Немає коментарів:
Дописати коментар