пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день кухаря і кулінара, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.

Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалась протягом сторіч. Вона багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв та їх високими смаковими й поживними якостями. Борщі і пампушки, вареники й галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі в усьому світі. Українська кулінарія налічує сотні рецептів, що характеризуються простотою приготування і прекрасними, неповторними смаковими якостями. Українці жартома говорять про свою кухню: «У нас просто: борщ, каша, третя кваша».
Та, напевне, кожна господиня має власні секрети приготування фірмових страв, якими ділиться з найкращими подружками. Кулінарними секретами поділиться з усіма читачами книжкова виставка «Стравами багата Україна - мати».
Якщо Ви хочете навчитися смачно готувати або довершити свої кулінарні здібності, ця виставка - для Вас! На виставці представлена література, яка відображає те найкраще, що надбано у галузі українського кулінарного мистецтва, наведена рецептура і технології приготування багатьох страв, кулінарних виробів, напоїв, придуманих і розроблених як майстрами-кухарями, так і господинями, які щодня дарують радість трапези своїй сім'ї.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар